X 
Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Răspunsul Mitropoliei pentru cei care cer impozitarea Bisericii

10 noi. 2016,, 10:13   Societate
9820 8

Foto: mitropolia.md

După ce un grup de activiști civici au lansat recent o petiție prin care cer impozitarea Bisericii, reprezentanții Mitropoliei Moldovei au dat o replică la acest subiect, notează NOI.md.


Secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș, a menționat că în realitate Biserica este plătitoare de impozite, iar îngrijirea unui patrimoniu de peste 700 de lăcaşuri sfinte, înscrise în Registrul de stat al monumentelor este exact proba pe care o pun la îndoială petiționarii. Vadim Cheibaş susține că instituția bisericească este unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul statului.

„Fiecare comunitate religioasă are o comisie de revizie, un consiliu parohial. Toată această evidență este contabilizată, veniturile sînt îndreptate conform deciziei acestor consilii pentru repararea, menținerea sfintelor lăcașe, achitarea salariilor slujitorilor și personalului angajat, care ulterior sînt impozitate corespunzător”, a relatat Cheibaș pentru Europa Liberă.

Totodată, acesta a precizat că „observațiile umilitoare lansate de Episcopul de Bălți și Fălești în cea mai recentă apariție publică nu reprezintă opinia Bisericii”. Prin urmare, susține Cheibaș, demersurile în favoarea impozitării veniturilor obținute de slujitorii bisericii, ca măsură pecuniară, sînt nejustificate.

Întrebat dacă aparițiile Mitropolitului Vladimir alături de Igor Dodon în plină campanie electorală certifică implicarea Bisericii în politică, secretarul Mitropoliei Moldovei a spus ca este o tălmăcire greșită:„Mitropolitul Vladimir nu a apărut alături de unul dintre candidați. El nu a făcut altceva decît să salute o persoană cunoscută”, a spus Cheibaș.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?