Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4059

Alexei Petrovici: „Nu trebuie să ne fie rușine să spunem adevărul”

1 mai. 06:00   Societate
3333 0

În Republica Moldova, în pofida absenței ei în Constituție, există limba moldovenească și, în afară de români, există multe alte națiuni, iar cetățenilor țării noastre la recensămîntul general nu trebuie să le fie rușine să spună adevărul, nu trebuie să le fie rușine de rădăcinile lor și de poporul lor.

O astfel de opinie a exprimată șeful Comitetului Național de Coordonare „Pobeda”, unul dintre liderii Mișcării de Căutare din Moldova, conducătorul echipei de căutare „August”, Alexei Petrovici, relatează Noi.md

Pe pagina sa de socializare el a povestit despre participarea sa la recensămînt.

„Am ascultat îndemnul influencerilor de a ajusta statisticile. Eu am justat în așa mod încît să nu-i ofer lui Klaus Johanis motiv ca să mă apere", a scris Alexei Petrovici.

Potrivit lui, nu au existat întrebări stupide despre locul aflării în noaptea de 7 spre 8 aprilie.


Era vorba de educație, familie, acces la comunicații (lumină, gaz, canalizare). A existat o întrebare bună despre planurile de a pleca din țară și va fi curios să auzim rezultatele pentru întreaga țară.

Alexei Petrovici a remarcat nivelul înalt de cultură al recenzorilor, atitudinea amabilă și politicoasă.

„Da, am participat la recensămînt în mod voluntar, dar, pentru orice eventualitate, am întrebat despre sancțiunile pentru refuz. Recenzorii mi-au răspuns că nu amendează pe nimeni. Și cum influențarea rezultatelor recensămîntului este la modă în zilele noastre, voi încerca să influențez și eu. În Republica Moldova, în ciuda faptului că nu este indicat în Constituție, există limba moldovenească. Nu trebuie să ne fie rușine să spunem adevărul, nu trebuie să ne fie rușine de rădăcinile noastre și de poporul nostru. Patria noastră este Moldova!", a subliniat el.

Reamintim că informații ample despre istoria Moldovei puteți găsi pe site-ul moldovenii.md. Tot acolo, în secțiunea „Noi, moldovenii”, există informații despre limba moldovenească și de ce nu sîntem români.

44
1
0
2
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?