X 
Arşiţa stiri: 187
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1457

Vezi modalitatea de efectuare a desemnării procentuale (2%) în anul 2024

27 mar. 15:15   Economie
3874 0

Serviciul Fiscal de Stat informează că, la data de 30 aprilie 2024 expiră termenul de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit de către persoanele fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător (CET18), pentru perioada fiscală 2023.

Persoanele fizice rezidente care nu practică activitate de întreprinzător și care nu au datorii la impozitul pe venit pentru perioadele fiscale anterioare sunt în drept de a desemna un cuantum procentual de 2% din suma impozitului pe venit calculat anual la buget către unul dintre beneficiarii desemnării procentuale.

Este important de menționat că, orice persoană fizică rezidentă care dorește să direcționeze 2% din suma impozitului pe venit calculat anual la buget, trebuie să depună Declarația cu privire la impozitul pe venit - Formularul CET18, în termenul stabilit de legislaţia fiscală, atât în format electronic, cât și pe hârtie.

Astfel, în secțiunea a cincea a declarației CET18 (câmpul M1), urmează a fi completat codul fiscal din 13 cifre (IDNO) al organizației beneficiare. Informația completă a beneficiarilor, cum ar fi, codul fiscal, adresa juridică și denumirea organizației poate fi aflată accesând Lista beneficiarilor desemnării procentuale, publicată în fiecare an de către Agenția Servicii Publice.

Pentru ca desemnarea procentuală să fie validată, contribuabilul trebuie să întrunească următoarele cerințe:

  • să depună în termen Declarația cu privire la impozitul pe venit (Forma CET18), electornic sau pe suport de hârtie;
  • să nu înregistreze restanțe la impozitul pe venit pentru perioadele anterioare perioadei fiscale în care a fost efectuată desemnarea procentuală;
  • să achite integral şi în termen impozitul pe venit pentru perioada fiscală pentru care s-a făcut desemnarea;
  • să efectueze desemnarea procentuală în folosul unei singure organizații incluse în Lista beneficiarilor desemnării procentuale publicată anual pe pagina web a Agenției Servicii Publice.
1
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав