X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Federația de Box din Republica Moldova face bilanțul realizărilor sportive

11 mai. 12:15   Sport
2030 0

Vineri, 10 mai, a avut loc o ședință importantă a Federației de Box pentru a discuta realizările sportivilor și acordarea de premii în bani. De asemenea, au fost analizate planurile de viitor ale antrenorilor și ale secțiilor lor.

"Conform tradiției, Federația de Box din Republica Moldova a convocat adunarea anuală. Am rezumat rezultatele activității conducerii, am discutat succesele și unele neajunsuri rămase, am trasat planurile de viitor", a rezumat secretarul general al Federației, judecător internațional de categorie și participant la Jocurile Olimpice de la Beijing, Anatoli Kaigorodov.

Vicepreședintele Federației Moldovenești de Box, Maxim Certîkovțev, a evidențiat cele mai importante realizări ale Federației de la începutul anului, menționînd că boxerii vor lupta în curînd pentru cote la Jocurile Olimpice.

"Am reușit să selectăm cu succes o echipă la Campionatul Moldovei de seniori din ianuarie. Sportivii noștri au avut o prestație onorabilă la Campionatul European de la Belgrad, iar echipa de tineret a prezentat nouă concurenți la competiția de la Poreč, Croația, aducînd rezultate excelente la ambele Campionate Europene. Aș dori să îi menționez pe Daria Kozorez, care a cîștigat aurul pentru boxul moldovenesc, Alexandru Paraschiv, care a avut o prestație excelentă, și Vasilii Cebotari, care a avut performanțe bune la categoria de greutate de pînă la 71 kg. În perioada 23 mai - 4 iunie, la Bangkok va avea loc ultimul turneu de calificare la Jocurile Olimpice, unde boxerii noștri vor lupta pentru dreptul de a participa la Jocurile Olimpice de la Paris", a spus el.


De asemenea, vicepreședintele Federației a spus ce calități îi ajută pe boxerii moldoveni să obțină victorii:

"Boxul este un sport care stimulează la o persoană în primul rînd voința, răbdarea, curajul, disciplina. Toate acestea sînt calități caracteristice sportivilor noștri. Datorită spiritului de echipă, ei se susțin bine unii pe alții, se încurajează reciproc."

Laureații anului 2023:

Cel mai bun boxer al anului 2023 Alexandru Paraschiv din Chișinău pentru locul I la Cupa Europei este premiat cu 20 000 de lei.

Cel mai bun boxer U22 Vasile Cebotari din Tiraspol pentru locul I la Campionatul European U22 a fost premiat cu 15 000 lei.

Cel mai bun boxer din rîndul tinerilor Artiom Tolstoi din Bălți a fost premiat cu 10 000 de lei pentru locul III la Campionatul European.

Cel mai bun boxer printre juniori 15-16 ani Danila Guranda din Bălți pentru locul I la Campionatul European a fost premiat cu 10 000 lei.

Cel mai bun boxer printre juniori 13-14 ani Alexandru Savciuc din Orhei pentru locul II la Campionatul European a fost premiat cu 5 000 de lei.

Cel mai bun antrenor al anului 2023, Antrenorul emerit al RM, Iurie Paraschiv din Chișinău a fost premiat cu 20 000 lei.

Echipa națională de box a Republicii Moldova s-a întors recent cu trei medalii de la Campionatul European. Daria Kozorez a intrat în istoria boxului moldovenesc devenind campioană europeană și cucerind aurul. Alexandru Paraschiv a devenit vicecampion al Campionatului European de box la categoria de pînă la 63,5 kg. Vasile Cebotari a devenit cîștigătorul bronzului al Campionatului European la categoria de greutate pînă la 71 kg.

1
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?