Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4039

Averea părinților lui Veaceslav Platon, pusă sub sechestru

13 sep. 2016,, 10:51   Societate
5410 0
Foto: totul.md

Avocații controversatului om de afaceri Veaceslav Platon au depus ieri patru cereri de recuzare a judecătorului Ghenadie Pavliuc, cel care urmează să examineze plîngerile businessmanului împotriva mai multor încălcări comise de procurorul Andrei Băieșu.


Platon a cerut schimbarea judecătorului după ce magistratul ar fi admis un demers al procurorului de punere sub sechestru a bunurilor care aparțin tatălui și mamei sale, transmite anticorupție.md.

Ședința de judecată de ieri, în cadrul căreia au fost examinate cererile de recuzare ale lui Veaceslav Platon, a durat mai bine de opt ore. Însă, la solicitarea avocatului Ion Vîzdoagă, pronunțarea hotărârii judecătorești a fost amînată pentru ziua de azi. „Ședința de judecată a durat toată ziua. Clientul meu nu a mîncat nimic de dimineață. Am cerut o pauză pînă mîine”, a declarat apărătorul.

La 1 septembrie, Judecătoria Buiucani al capitalei a prelungit termenul de arest al lui Veaceslav Platon cu 30 de zile, la cererea procurorilor. Mandatul de arest începe la 29 august, cînd suspectul a fost extrădat Moldovei. Avocaţii lui Platon au atacat decizia, iar Curtea de Apel a decis să prelungească mandatul de arest pentru încă 30 de zile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?