X 
Arşiţa stiri: 175
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Averea unui fost șef al Postului Vamal de la Aeroport, verificată de ANI

16 mai. 13:00   Societate
4645 0

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a înregistrat o sesizare, repartizată aleatoriu prin sistemul electronic de distribuire a sesizărilor în conformitate cu prevederile legale.

Sesizarea vizează controlul respectării regimului juridic al averii și intereselor personale de către Alexandr Vakre, fostul șef al Postului Vamal Aeroport Internațional Chișinău din cadrul Serviciului Vamal al Republicii Moldova.

Conform textului sesizării, informațiile publice indică că în anul 2022, familia Vakre a achiziționat două terenuri. Primul teren, cu o suprafață de 0,048 ha, include o casă de 139 m² și a fost cumpărat cu 200 000 de euro. Al doilea teren, de 0,1138 ha, are două construcții evaluate de proprietari la 165 000 de euro.

De asemenea, familia Vakre deține un teren de 6 ha estimat la 70 000 de lei, iar în 2015 a achiziționat un alt teren de 0,0678 ha pentru 473 000 de lei. Declarațiile de avere și interese personale arată că familia Vakre deține două case de locuit, trei apartamente, un garaj și două automobile, ale căror valoare nu este raportată, cu mențiunea că titularii bunurilor sînt rude.

Veniturile declarate de Alexandr Vakre includ 60 000 de euro obținuți dintr-un eveniment de familie și un împrumut contractat de 450 000 de euro, scadent inițial în 2021, cu termen prelungit pînă în 2030, notează Noi.md cu referire la telegraph.


Inspectorul de integritate a decis să inițieze procedura de control a averii și a intereselor personale pentru a verifica justificarea disponibilităților financiare și existența numerarului în monedă națională reflectat în declarațiile de avere.

Astfel, a fost demarat controlul averii și intereselor personale ale lui Alexandr Vakre, fostul șef al Postului Vamal din cadrul Aeroportul Internațional Chișinău, pentru a asigura conformitatea cu regimul juridic al declarării averilor și intereselor personale.

La sfîrșitul lunii aprilie a.c., după unele percheziții efectuate de către ofițerii CNA, Alexandr Vakre, șeful Postului Vamal din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, și-a depus cererea de demisie.

4
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав