X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

Bunurile familiei lui Platon rămîn sechestrate

23 apr. 11:22   Societate
2281 0

Judecătorul Iurie Potînga a respins cererea apropiaților om de afaceri Veaceslav Platon, de scoatere de sub sechestru a unui bun care le aparține.

Este vorba despre o acțiune înaintată de Galina Platon, în care apar în calitate de intervenienți accesorii frații Elena și Veaceslav Platon. Măsura asiguratorie a fost solicitată anterior de Procuratura Anticorupție și are legătură cu procesele în care Platon este învinuit de escrocherii în proporții deosebit de mari și spălare de bani, notează Noi.md cu referire al anticoruptie.

În luna ianuarie 2023, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a admis demersul Procuraturii Anticorupție în cauza în care Veaceslav Platon este acuzat de spălare de bani. Acuzatorii au solicitat transferul în contul Trezorerial al Agenţiei de Recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI) a sumei de 268 054 638,19 lei. Aceasta reprezintă valoarea tranzacției de vînzare-cumpărare a 63,89% din acțiunile BC ,,Moldindconbank” SA, bani păstrați în conturile acestei instituții financiare.

Anterior, asupra mijloacelor bănești respective a fost aplicat sechestru de către procurori, care ulterior a fost autorizat de către Judecătoria Chișinău sediul Ciocana. Măsura asiguratorie a fost aplicată în sensul recuperării prejudiciului cauzat Băncii de Economii.

Veaceslav Platon este învinuit în trei dosare penale aflate pe rol în instanţă, două pentru escrocherii în proporţii deosebit de mari, iar unul pentru falsificarea cardurilor bancare. Acesta a plecat în Marea Britanie, la 18 iulie 2021, cu o cursă de avion care a decolat de pe Aeroportul Chişinău.


El a fost eliberat pe 15 iunie 2020, după patru ani în detenţie, în urma unui demers de suspendare a executării pedepsei depus de procurorul general Alexandr Stoianoglo.

3
0
1
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?