X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Chirtoacă se teme să nu fie demis? Ce a făcut avocatul edilului

5 aug. 2016,, 09:24   Capitala
5170 3

Chirtoacă se teme să nu fie demis? Ce a făcut avocatul edilului
Foto: omg.md

Avocatul primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă a atacat la Curtea de Apel, Hotărîrea de judecată privind înregistrarea grupului de inițiativă pentru organizarea referendumului local cu privire la demiterea sa.


Despre aceasta a relatat președintele grupului de inițiativă Victor Chironda, transmite NOI.md

“Deși declară în stînga și în dreapta că lumea îl susține și îl votează și că nu se teme el de referendumuri, a contestat în instanță ”înregistrarea unui grup de inițiativă”. După părerea sa, dacă în Chișinău se înregistrează un grup de inițiativă asta îi afectează drepturile de primar”, susține Chironda referindu-se la contestarea avocatului lui Chirtoacă.

Potrivit lui, “după toată bravada și vitejia sa publică, Chirtoacă se teme ca de moarte să își piardă funcția. Pentru că asta înseamnă sfîrșitul său politic și începutul unei vieți nu tocmai vesele în locuri nu tocmai îndepărtate”.

Totodată, Victor Chironda susține că este curios să vadă argumentarea unei hotărîri a Curții de Apel, de anulare a deciziei Judecătoriei Centru care a admis înregistrarea grupului de inițiativă.

“Asta ar atinge noi culmi ale ”democrației” moldovenești și ar demonstra o dată în plus că justiția din Moldova mai degrabă apleacă urechea la rugămințile guvernării decît la apelurile cetățenilor. Dar măcar o să avem cu ce merge la CEDO”, scrie Chironda.


Luni, 1 august, grupul de inițiativă pentru organizarea referendumului de demitere a primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost oficial înregistrat. Judecătoria Centru a emis hotărîrea privind înregistrarea grupului și a stabilit termenul calendaristic de 60 de zile pentru colectarea semnăturilor, dar și de a stabili întrebările ce urmează a puse în cadrul referendumului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?