Jocurile Olimpice stiri: 116
Transnistria stiri: 1453

Declarația Comisiei Pre-Vetting cu privire la demisia Tatianei Răducanu

16 mai. 09:45   Societate
2454 0

Comisia Pre-Vetting a luat act de declarațiile publice recente ale Procuraturii Anticorupție cu privire la Tatiana Răducanu, membră a Comisiei, notează Noi.md.

De asemenea, Comisia Pre-Vetting a luat act de intenția exprimată de Tatiana Răducanu de a-și da demisia din funcția de membră a Comisiei în contextul declarațiilor menționate.

Parlamentul Republicii Moldova este cel care urmează să decidă asupra cererii de demisie a Tatianei Răducanu.

Comisia Pre-Vetting își exprimă speranța și așteptarea ca acuzațiile aduse împotriva Tatianei Răducanu să fie investigate minuțios de autoritățile naționale competente în deplină conformitate cu principiile unui proces echitabil, inclusiv prezumția nevinovăției, prevăzute atît în legislația Republicii Moldova, cît și în standardele internaționale cu privire la drepturile omului.

Comisia Pre-Vetting își va continua activitatea și va finaliza procedurile de evaluare reluată cît de curînd posibil, conform mandatului său prevăzut în Legea nr. 26/2022.


Anterior, în presă au apărut informații precum că Procuratura Anticorupție a inițiat o investigație în privința Tatianei Răducanu și presupusele legături ale acesteia cu Aureliu Colenco, actualul avocat al fugarului Ilan Șor. Și Răducanu, și Colenco neagă acuzațiile.

1
1
1
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?