X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Cazul Filat: Ședința de revizuire, amînată

20 mai. 22:54   Societate
1880 0

Cererea de revizuire a fostului premier moldovean, Vladimir Filat, a fost din nou amînată, de data aceasta datorită schimbărilor în completul de judecată și unei declarații de abținere din partea președintelui noului complet format, conform anunțului Procuraturii.

Vladimir Filat și apărătorii săi au cerut revizuirea condamnării acestuia la nouă ani de închisoare, emisă inițial de Judecătoria Buiucani pe 27 iunie 2016, pentru corupere pasivă și trafic de influență. Revizuirea a fost motivată de o decizie a Curții Europene a Drepturilor Omului din ianuarie 2023, care a indicat încălcări ale drepturilor la un proces echitabil.

Ședința Curții Supreme de Justiție, care era planificată pentru a delibera asupra acestei cereri, a fost perturbată de demisia și eliberarea din funcție a doi judecători, inclusiv președintele completului de judecată.

În urma acestor evenimente, a fost format un nou complet, dar președintele acestuia s-a retras din caz, invocînd o evaluare negativă recentă din partea Comisiei de vetting.

Decizia finală asupra abținerii și continuarea procesului de revizuire a fost amînată pentru 27 mai 2024.

1
2
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?