X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Plîngău, după scandalul Răducanu: Vor mai fi astfel de „bombe”

16 mai. 10:15   Societate
2424 0

Liderului Platformei DA, Dinu Plîngău declară că reforma justiției din Republica Moldova a eșuat.

Reacția vine în urma demisiei scandaloase a fosteimembre a comisiei de pre-vetting și vetting, Tatiana Răducanu. „În curînd, vor mai apărea cîteva bombe mari în justiție ale căror responsabilitate sînt ale ministrei noastre. Așteptăm și ea să-și dea demisia, după ce informațiile vor fi scurse în presă, pe surse”, a menționat Plîngău, citat de unimedia.

„Reforma justiției a eșuat. Politicul a eșuat să reformeze justiția. Și nu mai contează cine are dreptate: Drăgălin sau Răducanu, ambele fiind promovate de Maia Sandu pentru a reforma justiția. Sper că în acest proces nu vor eșua și unii jurnaliști care încă mai prezintă sute de scuze și justificări pentru dezastrul care se întîmplă doar pentru a înălbi un pic politicienii (i)responsabili.

În urma reformei nu a avut de suferit absolut niciun judecător corupt, toți au plecat primind indemnizații și pensii mari, iar unii avînd încă toate șansele să revină în sistem după plecare acestei guvernări. Cei care spun că, prin această reformă, unii judecători au avut de pătimit, fie nu cunosc situația, fie vă mint fără rușine. Are de pătimit doar cetățeanul a căror dosare civile, administrative sau penale vor fi amînate încă vreo doi ani.

Judecătorii au primit indemnizații la plecare de sute de mii de lei și pensii speciale de la 20 la 30 mii lei pe lună. Unii deja stau în rînd după licențe de avocați, iar alții au perspective de a se întoarce înapoi în sistem. Apropo, nu am văzut nicio întrebare în adresa Maiei Sandu, or anume dumneaei a promovat-o atît pe Drăgălin, cît și pe Răducanu. Noi mai avem jurnaliști care să pună întrebări incomode guvernării? Sper mult că nu au rămas doar cei care spun că în continuare sistemul se opune, or nu știu dacă a mai rămas cineva în sistemul ăsta fără carnet de partid. Negarea problemelor doar prelungește chinurile.


P.S. În curînd, vor mai apărea cîteva bombe mari în justiție a căror responsabilitate este a ministrei noastre. Așteptăm și ea să-și dea demisia, după ce informațiile vor fi scurse în presă, pe surse, sau începem a lucra folosind și capul, nu doar rînza?”, se arată în mesajul publicat de Plîngău pe facebook.

Fosta membră a comisiei de pre-vetting și evaluare a procurorilor, Tatiana Răducanu, a demisionat după o scrisoare apărută în spațiul public, semnată de Veronica Dragalin, prin care aceasta i-a informat pe mai mulți judecători, procuror și reprezentanți ai societății civile despre unele circumstanțe depistate într-o investigație care ridică suspiciuni privind presupuse acte de corupție în care ar fi fost implicată Răducanu. Procuratura Anticorupție a confirmat autenticitatea scrisorii și a venit cu mai multe precizări.

Maia Sandu a cerut Procuraturii Anticorupție să prezinte probe privind acuzațiile lansate în adresa Tatianei Raducanu, promovată chiar de șefa statului în funcții înalte în stat.

8
0
0
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?