Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Poliția antiteroristă franceză cere ștergerea tuturor înregistrărilor video de la Nisa

22 iul. 2016,, 14:40   Externe
2394 0

Париж потребовал от мэрии Ниццы удалить все видео о теракте
Foto: ria.ru

Poliția antiteroristă franceză le-a cerut autorităților de la Nisa să șteargă înregistrările din noaptea de 14 iulie ale camerelor de supraveghere de Promenade des Anglais, cît și orice alt filmuleț care a surprins atacul sîngeros al lui Mohamed Lahouaiej Bouhlel.


Potrivit ziarului francez Le Figaro, cererea a fost trimisă miercuri de o divizie specială a poliției franceză ce luptă împotriva extremismului, către biroul primarului de la Nisa.

Publicația franceză a obținut chiar și a copie a documentului în care poliția antiteroristă cere acest lucru, invocînd articole ale codurilor penale și criminale și menționînd că momentul atacului trebuie sters complet și definitiv. „Stergeți înregistrările din 14 iulie 2016, ora 22.30 pînă la 15 iulie 2016, ora 18.00”, scrie în document. În plus, divizia numește clar șase camere de supraveghere ale căror înregistrări trebuie șterse în mod particular.

Procurorul Parisului a confirmat, de asemenea, informația publicată de Le Figaro, spunînd că această cerere a fost făcută pentru „preveni distribuirea necontrolată a imaginilor din timpul atacului. El a precizat că din miile de camere de supraveghere din Nisa, cel puțin 140 dintre ele conțin „elemente interesante” privind atacul. Poliția antiteroristă a declarat, de asemenea, că experții lor au reușit să recupereze 100% din informații de pe camerele de supraveghere din Nisa.

Cererea survine după ce în Franța a izbucnit un adevărat scandal privind slabele măsuri de securitate luate de autorități în noaptea atacului.

Ministrul de interne francez, Bernard Cazeneuve, a ordonat, de asemenea, joi o anchetă administrativă în urma polemicii în creștere cu privire la dispozitivul de securitate instituit de autorități la Nisa în seara zilei de 14 iulie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?