Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Statul Islamic ameninţă cu organizarea unui atentat în Liga Campionilor

9 apr. 20:45   Externe
1677 0

Gruparea jihadistă Statul Islamic a lansat luni o ameninţare la adresa Ligii Campionilor la fotbal, competiţie în care se vor disputa marţi şi miercuri meciurile prime manşe a sferturilor de finală, informează mass-media spaniolă.

Fundaţia Al Azaim, responsabilă cu difuzarea mesajelor din partea Statului Islamic, a făcut publică o imagine în care stadioanele Parc des Princes din Paris, Santiago Bernabeu şi Metropolitano din Madrid, alături de Emirates Stadium din Londra sunt ameninţate.

Imaginea, în care apare un bărbat înarmat şi cu cagulă, este însoţită de mesajul "Ucideţi-i pe toţi", conform cotidianului AS.

Ultimul atac al Statului Islamic a avut loc recent, pe 22 martie, la Crocus City Hall din Moscova, unde mai mulţi bărbaţi înarmaţi, îmbrăcaţi în uniforme de camuflaj au ucis 143 de persoane şi au rănit alte 200, înaintea unui concert.

Ameninţarea de luni vine după ce, pe 30 martie, media Sarh Al-Khilafah, afiliată ISIS, a publicat o imagine în care face apel la atacuri împotriva persoanelor prezente pe stadionul Allianz Arena din München, cu ocazia meciului dintre Bayern Munchen şi Borussia Dortmund.


Autorităţile madrilene au activat două dispozitive de securitate înaintea "dublei" din Liga Campionilor care va avea loc săptămîna aceasta în capitala Spaniei. Ambele meciuri, Real Madrid - Manchester City şi Atletico Madrid - Borussia Dortmund, au fost declarate cu risc ridicat de către Comisia Antiviolenţă, urmînd ca peste 3.000 de agenţi să fie implicaţi în asigurarea securităţii celor două jocuri.

Aproximativ 8.000 de suporteri ai echipelor Manchester City şi Borussia Dortmund sunt aşteptaţi să sosească la Madrid.

1
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?