X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4050

Miniștrii apărării din Franța și Rusia au avut o conversație telefonică

4 apr. 10:30   Externe
2140 0

Ministrul francez al Apărării, Sebastien Lecornu, a purtat o conversație telefonică cu ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, prima interacțiune de acest fel din octombrie 2022.

Conversația care a avut loc pe 3 aprilie a vizat în primul rînd atacul terorist într-o sală de concerte din apropierea Moscovei.

Lecornu a condamnat atacul terorist comis în regiunea Moscovei pe 22 martie și și-a exprimat solidaritatea cu victimele și familiile acestora, transmite Noi.md cu referire la eurointegration.

El a confirmat că Franța nu deține nicio informație care să permită stabilirea unei legături între acest atac terorist și Ucraina.

Reamintim că președintele francez Emmanuel Macron a spus că aceeași verigă a grupării Stat Islamic, care și-a asumat responsabilitatea pentru atacul terorist de la Crocus City Hall din regiunea Moscova din Rusia, a comis mai multe tentative de atac în Franța.


Atacul terorist de la Crocus City Hall a avut loc pe 22 martie. Teroriștii în camuflaj au pătruns în clădire, au început să tragă și au dat foc sălii de concerte.

La 30 martie, Direcția Principală a Ministerului Situațiilor de Urgență al Rusiei pentru Regiunea Moscova a raportat că 145 de persoane și-au pierdut viața în urma atacului terorist. Numărul celor răniți a crescut la 551.

1
4
0
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?