Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

Ar putea apărea probleme? Pentru ce pregătește Franța scenarii de urgență

16 apr. 00:00   Externe
2304 0

Franța este încrezătoare în succesul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de pe rîul Sena din luna iulie, dar autoritățile franceze au pregătit și scenarii de urgență pentru această ceremonie, în cazul în care evaluările de securitate vor impune acest lucru.

Președintele Emmanuel Macron și-a exprimat încrederea că Franța poate organiza cu succes ceremonia de deschidere pe Sena, la 26 iulie, unde aproximativ 160 de ambarcațiuni vor porni pe un traseu de 6 kilometri, sub privirile a zeci de mii de oameni.

"O putem face și o vom face. Dar dacă vom considera că există riscuri de securitate, vom avea un "plan B" și chiar un "plan C"", a declarat Macron, notează Noi.md cu referire la de eurointegration.

O opțiune, a precizat Macron, ar fi limitarea ceremoniei la piața centrală Trocadero, vizavi de Turnul Eiffel. O altă opțiune ar fi să mute evenimentul în interior, pe stadionul Stade de France.

Anterior, principala direcție de securitate internă a Franței a declarat că este îngrijorată de probabilitatea unor atacuri teroriste în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară de la Paris.

1
4
1
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?