Transnistria stiri: 1384
Eurovision stiri: 510

Oportunitate pentru moldovencele pasionate de domeniul IT (FOTO)

19 iul. 2016,, 18:45   Ştiinţă şi IT
3334 0

Возможности для молдаванок, увлеченных ИТ
Foto: chisinau.diplo.de

În luna martie, GirlsGoIT a lansat oficial programul său GirlsGoIT-Bootcamp în cadrul căruia tinerele din mai multe localităţi din Republica Moldova au avut posibilitatea să dezvolte un produs, o pagină web şi să se dezvolte profesional.


Programul a fost lansat oficial pe 19-20 martie 2016 şi s-a desfăşurat în decurs de 12 săptămîni în 7 localităţi: Călăraşi, Chişinău, Ungheni, Sălcuţa, Străşeni, UTA Găgăuzia şi Ştefan Vodă.

Din fiecare localitate au fost selectate cîte 5 tinere cu vîrsta cuprinsă între 16-20 de ani. În total la program au participat circa 35 de tinere.
Participarea în cadrul programului le-a oferit tinerelor oportunităţi de a cunoaşte şi de a stabili contacte cu persoane din domeniul IT, de a participa la diverse evenimente şi de afla cum prin intermediul tehnologiilor informaţionale pot fi soluţionate problemele cu care se confruntă localitatea pe care o reprezintă. Etapele programului au cuprins perioada martie-iunie 2016 şi au constat în iniţierea în programare, instruiri cu privire la web, dezvoltarea unui produs cu susţinerea mentorilor, studierea limbajelor de programare : HTML, CSS etc. Participantele au avut şi ocazia să cunoască bazele Antreprenoriatului Feminin şi istorii de succes ale femeilor antreprenor din ţară.



Programului a fost finalizată cu organizarea forumului anual GirlsGoIT-Inspiring Girls in Technology la Comrat la care au participat partenerii şi participanţii proiectului. Conferinţa a avut ca scop premierea celor mai bune produse dezvoltate pe parcursul a 12 săptămîni şi încurajarea fetelor să se implice în sectorul TIC. Cele mai bune idei au fost selectate şi premiate de către un juriu format din reprezentantul Ambasadei Germaniei la Chişinău, care este unul dintre principalii parteneri ai programului GirlsGoIT Bootcamp, reprezentanţii companiilor din sectorul IT şi ai sectorului de dezvoltare a start-up-urilor în antreprenoriat. Premiul mare în valoare de 300 de Euro a fost acordat de către reprezentantul Ambasadei Germane, domnul Ulrich Kleppman, echipei cîştigătoare GirlsGoIT din Ştefan Vodă pentru aplicaţia web prin care au reuşit să dezvolte soluţii medicale econome pentru pacienţi.

Tinerele din cadrul programului Bootcamp vor fi monitorizate în continuare de către mentori pînă în luna octombrie anul 2016 pentru a avea posibilitate să-şi dezvolte produsele.

Participantele GirlsGoIT Bootcamp, dar și alte tinere motivate vor avea oportunitatea să participe la Tabăra de Vară GirlsGoIT care va avea loc între 23 și 31 iulie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?