X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1455

Primele declarații făcute de Vlad Filat la ieșire din sala de judecată

7 mai. 10:00   Societate
4319 0

Fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, a făcut primele declarații după ce a fost achitat în dosarul spărării de bani.

Acesta spune că deși înțelege că procurorii ar putea contesta decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, de astăzi, toși nu exclude că va cere și despăgubiri.

”Nu am cum să comentez această sentință, este sentința care a dat-o instanța atîta cît acest proces durează deja de 9 ani, procesul în instanță de 5 ani de zile dincolo de faptul că eu sînt călit de această situație, dar este vorba de familie, de mai multe elemente care sigur starea aceasta de incertitudine.

Urmează să vedem partea motivantă a sentinței și eu cred că noi sîntem la un început de drum. Deoarece în Republica Moldova nu am văzut ca o achitară să nu fie urmată de o contestare a procuraturii, chiar dacă lucrurile sînt la suprafață, vedeți cazul Chirtoacă, Stoianoglo ș.a.m.d. Însă, vizavi de așteptări, sincer eu eram într-o stare de așteptare la orice situație.

Eu cred că în Republica Moldova deja a venit timpul cînd învinuirile ilegale, ținutul oamenilor în instanță trebuie să aibă consecințe și aici nu mă refer doar la despăgubirile care vin din partea bugetului de stat, eu mă refer la cei care instrumentează dosarele și insistă pe aceste dosare lipsite de absolut orișice logică. Sînt foarte mulți oameni în Republica Moldova care au dosare prin procuraturi și care sînt prăfuite de mulți ani”, a declarat fostul premier la ieșire din sala de judecată.


Reamintim că astăzi, Vlad Filat a fost achitat în dosarul în care este învinuit de spălarea de bani în proporții deosebit de mari.4
1
1
2
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав