X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Viorel Cernăuțanu a venit cu detalii despre cazul fetei care a fost găsită moartă

21 apr. 11:15   Societate
5542 0

O altă tînără a urcat în autoturismul suspectului la 4 zile după dispariția Anei-Maria.

Și ea a luat mașina de ocazie pentru a ajunge la Chișînău. Față a fost surprinsă în autoturismul bănuitului cu ajutorul camerelor de supraveghere, iar poliția a identificat-o astăzi și a audiat-o în calitate de martor, transmite protv.

Tînăra a povestit că bărbatul avea un comportament suspect. Tînăra a fost surprinsă de camerele de monitorizare a traficului în calitate de pasager în automobilul bănuitului, cu puțîn timp înainte că bărbatul să fie reținut.

Poliția a apelat la ajutorul oamenilor pentru a găși posibilul martor, care la scurt timp a fost identificat și audiat.

Viorel CERNĂUȚEANU, ȘEFUL IGP: ”Domnișoară din imagine avea, în primă fază, cumva anumite asemănări caracteristice defunctului, chiar unele persoane apropiate ale defunctului ne-au comunicat că este persoană din imagine. Ulterior cînd s-au făcut recunoașteri și expertize a imaginii am constat că nu este ea. Dar voiam să vedem cine este în acel mijloc de transport. Am fost apelați imediat de persoane care au cunoscut-o și am luat legătura cu acea persoană.” Tînăra a povestit polițiștilor că șoferul avea un comportament straniu, ceea ce a pus-o în gardă...


Ea cînd a urcat în mașînă și a mers spre direcția municipiului Chișînău a avut senzații și a perceput amenințare din partea lui, în timpul deplasării, din aceste considerente a sunat prietenul său, care pe toată distanța a stat în comunicare, chiar dacă nu a vorbit tot drumul, în căști era conectat că prietenul să audă tot timpul de deplasare, pentru că ea a observat anumite trăsături, să spunem așa nesănătoase.”

Tînăra a urcat în mașina de ocazie a bănuitului pentru a ajunge la Chișînău, la 4 zile distanță de la dispariția Anei-Maria, care și ea a urcat în același autoturism pe dată de 12 aprilie, iar de atunci nu a mai fost văzută.

În acea zi, Ana Maria se întorcea de la o familie, după ce a avut o lecție de meditație cu un copil. Tînăra urmă să urce în mașina unui amic de-al iubitului său pentru a ajunge la căminul din Orhei unde locuia.

Din motive neclare, Ana-Maria a urcat într-o mașînă necunoscută, momentul fiind surprins de o cameră de supraveghere din preajma stației unde a fost văzută ultima oară. La scurt timp, rudele au alertat poliția și au început căutările. Tînăra, însărcinată în a șasea lună, a fost căutată inițial la Orhei. Au fost implicați zeci de polițisti și voluntari.

Au fost inspectate cîmpurile, pădurile, rîurile și lacurile din preajmă, dar fără rezultat. La 4 zile de la dispariție, poliția a anunțat că a găsit și a reținut șoferul automobilului în care a urcat Ana-Maria.

Acesta a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Bănuitul pledează nevinovat și în cadrul audierilor a declarat că față a coborît din mașînă, tot la Orhei, imediat cum și-a dat seama că a încurcat automobilul.

Între timp, la casă suspectului și în automobilul învinuitului au avut loc percheziții, fiind ridicate mai multe probe. Totodată, au fost găsite mai multe lucruri pentru femei. Poliția a postat fotografii cu bănuitul, dar și cu mașinile pe care le avea pentru a solicită ajutorul oamenilor, în special al femeilor, și anume să sesizeze de urgență dacă au avut tangențe dubioase cu tentă infracțională cu acest bărbat.

5
1
1
13
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?