Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Guvernul, pe ultima sută de metri în semnarea memorandumului cu FMI

13 iul. 2016,, 11:15   Economie
2245 1
Правительство выходит на подписание с МВФ Программы сотрудничества
Foto: ru-trade.info

Deschiderea, constructivismul şi obiectivitatea sînt caracteristicile principale care predomină în negocierile Misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI) cu Guvernul şi Banca Naţională a Moldovei privind noul program de cooperare.


O sursă sigură, care cunoaşte bine procesul negocierilor cu Misiunea, a spus pentru "Infotag" că "negociatorii lucrează destul de productiv, ajungînd la consens pe majoritatea subiectelor discutat în Program".

"Ştiţi, în ultimii cinci ani nu-mi pot aminti ca la negocierile cu Misiunea FMI să fie o atmosferă atît de calmă, care ar inspira negociatorii din ambele părţi să lucreze productiv asupra documentului discutat – noul program de cooperare a Guvernului cu FMI", a spus interlocutorul.

Întrebată cine va anunţa înţelegerile între Misiunea FMI şi Guvern, sursa a spus: "La finele vizitei Misiunii în RM, negociatorii vor elabora un document pe care Guvernul moldovenesc îl poate coordona practic timp de cîteva zile şi să spunem deja luni, 18 iulie, să expedieze la Washington, Consiliului de directori al FMI, o scrisoare despre acordul de a semna Memorandumul şi Programul de cooperare cu FMI".

Refuzînd să vorbească despre detaliile importante ale negocierilor cu FMI, interlocutorul agenţiei a spus că Programul de cooperare discutat are pentru Moldova practic "o semnificaţie definitivă".

"Experţii Misiunii includ în Program tot de ce are nevoie astăzi ţara şi ce autorităţile RM, prin reforme şi modificări structurale în economie, urmează să facă în procesul de realizare a acestui program", a menţionat el.

La rugămintea de a spune dacă Programul va fi semnat pînă la alegerile prezidenţiale, interlocutorul a răspuns afirmativ, menţionînd că, din cauza concediilor de odihnă din august, cel mai probabil, semnarea documentului de către Consiliul de directori FMI va avea loc în septembrie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?