Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

O fetiță de doar 6 luni a primit un transplant rar de plămîni

21 mai. 06:00   Ştiinţă şi IT
1766 0

O fetiță de 6 luni născută cu o afecțiune pulmonară care îi amenința viața respiră acum singură, datorită unui dublu transplant pulmonar rar.

Kylie Overfield a fost conectată la un ventilator imediat după naștere, la 10 noiembrie 2023, din cauza unei afecțiuni genetice rare care provoacă anomalii în mucoasa țesutului pulmonar, ceea ce face dificilă respirația, transmite descopera

Victorie pentru Julian Assange! Decizia luată de judecători în procesul împotriva extrădării în SUA

Noi funcții Google pentru Android și Maps! Anunțul făcut de companie

Afecțiunea poate duce la insuficiență respiratorie.


„Nu credeau că va supraviețui”

În cazul lui Kylie, afecțiunea a fost atît de severă încît medicii s-au temut că nu va supraviețui mult timp după naștere.

„Nu credeau că va supraviețui”, a declarat mama fetiței, Ashley Overfield, pentru „Good Morning America”.

Sfidînd estimările, Kylie a supraviețuit în următoarele trei luni și, în ianuarie, a fost suficient de puternică pentru a fi transferată de la spitalul din Virginia, unde s-a născut, la Spitalul pentru copii Texas Children’s Hospital din Houston.

Doctorii i-au spus mamei că cel mai eficient tratament pentru Kylie era un transplant dublu de plămîni, un tratament rar. Doar 35 de transplanturi de plămîni au fost făcute pe copii cu vîrsta sub un an în Statele Unite în ultimul deceniu.

Kylie a fost pusă pe lista de așteptare pentru un transplant dublu de plămîni pe 16 februarie. Două luni mai tîrziu, medicii au găsit un donator compatibil. La 17 aprilie, Kylie, pe atunci în vîrstă de doar 5 luni, a fost supusă unei proceduri de dublu transplant, primind doi plămîni noi.

Un transplant dublu de plămîni

În urma intervenției chirurgicale reușite, în timpul căreia a fost „reparată” și o gaură în inimă, Kylie a putut să respire singură pentru prima dată în viața ei.

Mama a spus că ea și familia ei sînt deosebit de recunoscători mamei copilului donator, care a făcut alegerea altruistă de a dona organe.

„Mă doare inima pentru ea și mă gîndesc la ea în fiecare minut din fiecare zi”.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?