Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Lupte intense în Fîșia Gaza

29 oct. 2023,, 14:20   Externe
3376 0

Luptele se intensifică în Fîșia Gaza: mișcările palestiniene Hamas și Jihadul Islamic anunță despre respingerea ofensivei trupelor israeliene.

Potrivit unei declarații publicate pe canalul Telegram al Hamas, luptătorii brigăzilor Izzaddin al-Qassam folosesc cu succes obuze tandem Al Yasin de producție proprie împotriva țintelor israeliene din zona Beit Lahiya. Acest lucru, potrivit publicației, a forțat partea israeliană să oprească ofensiva.

De asemenea, se spune că Hamas a tras cu rachete asupra orașului israelian Ashkelon și din mortiere asupra pozițiilor israeliene în Sufa.

În plus, Saraya Al-Quds, aripa militară a Jihadului Islamic, lansează rachete și folosește mortiere de calibru mare asupra vehiculelor militare israeliene care au invadat periferia părții de nord-vest a Fîșiei Gaza. Aceste informații, de asemnea, au fost postate pe canalul Telegram al grupării.

Partea israeliană nu a oferit informații despre operațiunea în curs de desfășurare în Beit Lahiya. Cu toate acestea, purtătorul de cuvînt al Armatei Israeliene, Daniel Hagari, a cerut locuitorilor din nordul Fîșiei Gaza să plece urgent în sudul enclavei. El a subliniat că aceasta este o măsură temporară, iar după finalizarea operațiunilor împotriva Hamas, locuitorii vor putea să se întoarcă la casele lor.

1
0
0
3
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?