X 
Transnistria stiri: 1324
Eurovision stiri: 494

Limitarea tranzacțiilor în numerar. Dodon: Un proiect ce lovește în diasporă

26 noi. 2023,, 14:40   Politică
5534 2

Liderul socialiștilor critică proiectul înaintat de Guvern, care ar urma să limiteze tranzacțiile în numerar în Republica Moldova.

Printre prevederi ar fi și interdicția de a cumpăra locuințe sau mașini, achitînd cash, transmite unimedia.info.

„Nu poate omul să cumpere apartament decît să se ducă la bancă, să depună acolo banii. Iată ce ei fac. În primul rînd, pentru ca să cîștige cei cu băncile - repet, noi nu avem nicio bancă moldovenească, toate sînt ale străinilor, ale occidentalilor și ei fac miliarde.

Guvernul ne trimite la bancă, nu direct la vînzător. Pe urmă au să vină cu întrebări - „da de unde banii? Ia să-i blocăm pe un an!”.

În cine lovește această decizie?


În cetățeanul simplu și mai ales în diasporă.

Nu va putea fiecare să argumenteze banii pe care i-a făcut în Italia, de exemplu, timp de 10 ani, pentru că moldovenii lucrează diferit, inclusiv la negru. Au să vrea să-și ia un apartament aici, vor aduce 100 de mii de euro, vor merge să depună la banca. Banca îi va bloca și va cere documente confirmative. Cine va avea de cîștigat? Banca, iar economica se va duce în tenebru.

Apartamentele nu vor mai costa 1000 de euro m2, oficial, ci 100 de euro și oamenii vor plăti la negru. Iată ce fac „super” economiștii din Guvernul Recean, împreună cu Maia Sandu”, a declarat Igor Dodon.

52
2
0
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?