X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4037

Situația din Siria, discutată în Consiliul Securității Rusiei

25 sep. 2015,, 17:20   Externe
2909 1

Foto: rbc.ru

Situația din Siria a fost discutată vineri în Consiliul Securității Rusiei, în prezența președintelui Vladimir Putin, a anunțat purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat agenția TASS.

Reprezentantul președinției ruse a precizat totodată că, în cadrul reuniunii organismului de securitate al Federației Ruse, a avut loc și ''un schimb de opinii în contextul discursului pe care șeful statului rus urmează să-l țină luni în fața Adunării Generale a ONU''.

Consiliul Securității Rusiei a mai avut pe agenda discuțiilor de vineri și probleme legate de politica internă a țării, a menționat Dmitri Peskov.

La reuniune au fost prezenți ministrul de externe Serghei Lavrov, ministrul de interne Vladimir Kolokolțev, șeful Serviciului Federal de Securitate, Aleksandr Bortnikov, șeful administrației prezidențiale Serghei Ivanov, șeful Serviciul de Informații Externe, Mihail Fradkov.

Anunțînd joi o întîlnire luni, la New York, între președintele rus Vladimir Putin și omologul său american Barack Obama, cu prilejul Adunării Generale a ONU, Dmitri Peskov preciza că principalul subiect al discuțiilor va fi Siria.

În același timp, oficiali de la Casa Albă au indicat, potrivit Reuters, că președintele Obama îi va cere liderului de la Kremlin să explice prezența militară rusă în Siria și modul în care aceasta va contribui la lupta împotriva Statului Islamic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?