X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4037

John Kerry anunţă că SUA vor primi mai mulţi refugiaţi

21 sep. 2015,, 21:00   Externe
3504 1

Foto: agerpres.ro

Statele Unite vor primi 15.000 de refugiaţi suplimentari din toată lumea anul viitor, mărind nivelul actual la 85.000 în 2016 şi la 100.000 în 2017, a declarat duminică secretarul de Stat american, John Kerry, după discuţii cu omologul său german, relatează Reuters în pagina online. Kerry nu a precizat câţi dintre refugiaţi vor fi din Siria, dar a promis că Statele Unite sunt pregătite să ajute.

"În consultare cu Congresul, vom continua să explorăm modalităţi de a creşte aceste numere, menţinând în acelaşi timp securitatea", a declarat Kerry într-o conferinţă la Berlin, după ce s-a întâlnit cu ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier.

"Nevoia este enormă, dar suntem hotărâţi să răspundem provocării", a afirmat el. Anunţul lui Kerry intervine în urma apelurilor adresate preşedintelui american Barack Obama pentru a ajuta mai mult în această criză. Obama anunţase că SUA vor accepta cel puţin 10.000 de sirieni anul viitor.

Unii republicani au avertizat însă că administraţia permite intrarea în ţară a unor potenţiali terorişti. Organizaţiile umanitare au criticat însă planurile de a accepta doar 10.000 de sirieni, având în vedere economia şi populaţia americană. Acestea au cerut să fie acceptaţi de zece ori mai mulţi.

Kerry a pledat pentru noi eforturi în vederea unei soluţii politice pentru această criză, cerând Rusiei şi Iranului, care îl susţin pe preşedintele Bashar al-Assad, să îl convingă să negocieze încheierea conflictului. În timp ce se afla la Londra sâmbătă, Kerry a repetat că preşedintele sirian trebuie să plece de la putere, dar a apreciat că condiţiile şi momentul plecării depind de negocieri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?