X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4045

Franța își exprimă îngrijorarea față de consolidarea prezenței militare ruse în Siria

16 sep. 2015,, 01:00   Externe
4467 4

Foto: radio.ifmo.ru

Consolidarea prezenței militare ruse în Siria și anunțarea de către Moscova a unor manevre navale în largul Libanului în această săptămână constituie 'un întreg care ne preocupă', a declarat marți ministrul francez al apărării, Jean-Yves Le Drian, relatează AFP. 'Prezența rusă, potrivit tuturor informațiilor noastre, se consolidează în acest moment în portul Tartus și în portul Latakia. Se întărește din punct de vedere militar', a subliniat ministrul în cadrul unei dezbateri în parlament.

'Consolidarea prezenței ruse în aceste două situri (...) și anunțarea unor manevre foarte semnificative, navale, în Mediterana, în largul Libanului în câteva zile, constituie un întreg care ne preocupă', a adăugat el.

Pentru a evita ca zona să fie survolată de avioane, Rusia a avertizat Ciprul că intenționează să efectueze manevre militare între portul Tartus și Cipru în această săptămână, au indicat vineri responsabili ciprioți.

'Pot derula aceste exerciții militare sau pot să nu o facă, dar datele au fost rezervate', a precizat o sursă din cadrul Ministerului cipriot al Apărării. Potrivit lui Jean-Yves Le Drian, 'este de dorit ca implicarea Rusiei în securizarea litoralului sirian să nu ducă la ruinarea condițiilor unui acord pentru o tranziție politică'. Franța susține o tranziție politică în Siria, cu 'elemente' ale regimului lui Bashar al-Assad, dar fără el, în timp ce Moscova dorește menținerea la putere a liderului de la Damasc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?