X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

Directorul CFM anunță cînd vor fi puse în circulație trenurile modernizate

22 iul. 2015,, 09:45   Societate
2891 2

Foto: trm.md

Trenurile modernizate a Căii Ferate a Moldovei vor fi puse în circulație pînă la sfîrșitul lunii august. Anunțul a fost făcut de directorul întreprinderii Vladimir Cebotari în cadrul unei ședințe convocate de ministrul în exercițiu al Transporturilor și Infrastucturii Drumurilor, Vasile Botnari.

Potrivit directorului CFM, procesul de certificare a celor cinci trenuri modernizate anterior în Romînia va fi finalizat pe 10 august. Concomitent, uzina reparatoare va efectua un şir de lucrări de reparaţii şi întreţinere a trenurilor, astfel ca garniturile să poată fi exploatate în condiţii de siguranţă şi maximă eficienţă.

Totodată, directorul CFM a anunțat despre începutul lucrărilor de instalare abarierelor automatizate pentru securizarea a 20 de treceri la nivel cu calea ferată. Investiţia se ridică la 67 milioane de lei, dintre care 20 de milioane au fost alocate anterior din Fondul Rutier.

În contextul sporirii securităţii la trecerile peste calea ferată, Vasile Botnari a menționat importanţa utilizării monitorizarii video.

"Odată cu instalarea acestor bariere vom creşte semnificativ siguranţa de traversare a căii ferate. Iar datorită supravegherii video, şoferii nedisciplinaţi, care pun în pericol atît viaţa proprie cît şi a cetăţenilor, vor putea fi sancţionaţi mai dur", a subliniat Vasile Botnari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?