Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Chirtoacă a câştigat alegerile în capitală

29 iun. 2015,, 06:30   Politică
5682 12

Foto: ipn.md

Candidatul Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă a câştigat alegerile pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău. Potrivit rezultatelor prealabile afişate de Comisia Electorală Centrală (CEC), după procesarea a 100% de procese verbale, candidatul PL a învins cu 53,44% din voturile alegătorilor. Contracandidata sa, socialista Zinaida Greceanîi, a obţinut 46,56% din voturi, transmite IPN.

Dorin Chirtoacă, alături de echipa sa, a aşteptat rezultatele la sediul partidului.

Staff-ul PL a sărbătorit victoria lui Chirtoacă cu şampanie. Liberalul a menţionat că s-a aşteptat la un asemenea rezultat şi le-a mulţumit alegătorilor, precizând că astfel urmează a fi continuat parcursul european al municipiului Chişinău.

Şi socialista Zinaida Greceanîi le-a mulţumit tuturor celor care şi-au dat votul pentru candidatura sa şi a declarat că pe măsura posibilităţilor, promisiunile care au fost lansate în campanie electorală, vor fi îndeplinite. La rândul său, liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat că nu recunoaşte rezultatul acestor alegeri pentru că există o sumedenie de încălcări, care vor sta la baza contestării rezultatelor.

Rata de participare la vot în turul II de scrutin reprezintă circa 47%, fiind mai mică decât cea din 14 iunie cu 1%. În Chişinău rata de participare a fost de peste 48%, în comparaţie cu turul 1 datele practic sunt în aceeaşi linie. Cei mai activi au fost alegătorii din sectorul Centru, iar cei mai pasivi în sectorul Ciocana.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?