Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Cîte locuri de muncă au fost create odată cu implementarea proiectului ESRA?

29 mai. 2015,, 11:15   Economie
2303 0
Сколько рабочих мест создал проект ESRA?
Foto: ziarulnational.md
Proiectul de asistentă tehnică al UE "Stimularea economică în zonele rurale" (ESRA) din Moldova a fost încheiat cu succes, a comunicat, joi, viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, la conferinţa de presă de totalizare.

Potrivit agenţiei "Infotag", el a menţionat că proiectul cu bugetul de 3,6 mil. euro a facilitat realizarea programului complex de 68 mil. de euro.

"În patru ani au fost create peste 10 mii noi locuri de muncă, sprijin au primit peste 1600 întreprinderi. Au fost deschise opt incubatoare de afaceri, a fost creată o reţea a acestora în mediul rural, cu circa 150 de rezidenţi", a spus Triboi.

Şeful Delegaţiei UE în Moldova, Pirkka Tapiola, a spus că ESRA este un program cu adevărat european.

"Uniunea Europeană, finanţînd în Moldova anumite direcţii din activitatea economică, speră că va fi formată clasa antreprenorilor mici şi mijlocii, care constituie forţa motrică a economiei. Activitatea, simţul de afaceri al businessului mic şi mijlociu trebuie să fie demonstrate şi în Moldova", a spus el.

Potrivit spuselor sale, rezultatele programului sînt impresionante.

"Din fondurile europene au fost acordate 3200 granturi individuale, au fost desfăşurate mai multe programe, gen "PARE 1+1", pentru a ajuta oamenii să revină de peste hotare şi să-şi iniţieze o afacere proprie acasă. În 2011-2015 au fost create sau finanţate 1600 întreprinderi. Proiectele au ajutat la desfăşurarea unei politici economice mai eficiente şi la crearea mecanismelor transparente de finanţare", a spus reprezentantul UE.

Coordonatorul proiectului "Stimularea economiei în localităţile rurale", Philip Santes, şi-a exprimat speranţa că cooperarea fructuoasă în acest sens va fi continuată, amintind despre aderarea Moldovei la Programul Uniunii Europene pentru Agricultură şi Dezvoltare Regională ENPARD.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?