X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Reidman: În iulie 2012, Negruţa tăcea ca un bebeluş în leagăn

29 mai. 2015,, 10:04   Politică
4358 0
Рейдман: «В июле 2012 года, Негруца молчал, как ребенок в колыбели»
Foto: totul.md
Invitatul de aseară a emisiunii ”Interpol” a fost deputatul PCRM Oleg Reidman.

”Ministrul Negruţa nu trebuia să scrie scrisori, dar trebuia să acţioneze prin fapte concrete, pentru care să răspundă. În iulie 2012, Negruţă tăcea ca un bebeluş în leagăn. În iulie şi apoi în august 2012, societăţii i-a fost prezentat un interviu de al meu, despre acel fapt că, în timp de jumătate de an capitalul băncii a scăzut de la 800 de milioane la 200. Totodată noi pe domnul Negruţa l-am întrebat de ce Guvernul permite trecerea mai multor întreprinderi mari de stat la o bancă privată”.

Fiind întrebat ce a făcut cu primul milion câştigat. Reidman a spus: ”Banii cash sunt ca praful. Eu am active, dar nu am un milion bani cash”.

Nu a fost trecut cu vederea nici subiectul ultimului sondaj de opinie. ”Scăderea popularităţii Partidului Comuniştilor constă în faptul că, din punct de vedere informaţional partidul a fost blocat. Cel mai mult am fost blocaţi, când am început să arătăm oamenilor că partea de confruntare nu este de bază. Partea de bază este dezvoltarea Moldovei.

Partidul Comuniştilor este împotriva oligarhilor. Statul este captiv. Acaparat de oligarhi. Şi aici nu este vorba de 2-3 persoane. Noi nu colaborăm cu ei, noi am ajutat să pornim mecanismul de activitate al statului. Aşa cum este. Dar care ar fi altă alternativă?

Pe timpul lui Vladimir Voronin, era influent Voronin. Iar Plahotniuc nu dicta deciziile politice din ţară”.

Oleg Reidman a încercat cu tot dinadinsul să precizeze că în Moldova monopolul cărnii nu a existat. ”Sunt doar nişte vorbe goale. Importul de carne care se făcea fără un control, afecta producătorii locali de carne şi nu aducea venituri la buget. Astfel s-a decis de a face regulă în domeniu. S-a stabilit ordinea obţinerii unor cote la importul de carne. Primul a venit, primul a primit. Şi de regulă, primii erau unii şi aceeaşi oameni. Eu nu ştiam cine erau aceşti oameni. Si nici nu aveam nevoie să ştiu. Iar în acest timp, producţia autohtonă de carne a crescut cu 40%".

În cadrul emisiunii, Reidman a mai fost întrebat de ce din anul 2013 si până nu demult, nu a fost transmis în arhivă textul raportului efectuat de comisia de investigaţie pe cazul BEM. Acesta a răspuns că, orice comisie trebuie să numească o persoană responsabilă de secretariat. ”Secretar a fost un deputat, care ulterior a rămas fără mandat. El a plecat din Legislativ. Este vorba de domnul Guma. Şi trebuia să căutăm materialele. Dacă să fiu sincer, eu am uitat de acest raport. Ulterior l-am transmis”.

Reidman a mai menţionat că, ”Pierderea părţii statului asupra BEM a fost o greşeală din punct de vedere economic. Şi din punct de vedere a normelor de drept, a fost o decizie ilegală. Chiar şi aşa, lichidarea băncii va costa la fel cât păstrarea ei”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?