Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Recomandarea lui Grosu pentru Reidman: "Aveți un calorifer, el are un robinet, umblați la el!"

20 ian. 2022,, 14:45   Politică
3762 12

Schimb de replici în Parlament pe subiectul economiei la gazul natural. S-a întîmplat în timp ce premierul Natalia Gavrilița cerea deputaților să voteze pentru introducerea stării de urgență în energetică pentru o perioadă de 60 de zile. Spicherul Igor Grosu și deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Oleg Reidman s-au întrecut la...cine știe mai multă fizică, scrie tv8.md

Deputatul BCS a spus că pentru a reglementa căldura într-o încăpere trebuie de știut fizică.

„Trebuie de știut fizică. Pentru a încălzi, trebuie mai mult gaz, decît pentru a menține temperatura. De aceea fiți atenți cu întreruperile de gaze în zilele de odihnă”, a spus Oleg Reidman.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu nu a întîrziat să îi dea replica deputatului BCS.

„Domnule deputat, în birou aveți un calorifer. El are un robinet, iată umblați la el și nu are nimic cu cazanul. Recomandare așa...Eu asta fac la mine în birou, asta-i fizică. Eu pentru deputații la care au înghețat microfoanele zic”, a menționat Grosu.


Deputații au votat astăzi pentru instituirea stării de urgență în energetică pentru 60 de zile.

Ulterior, urmează să se întrunească Comisia pentru Situații de Urgență, pentru a fi aprobate o serie de măsuri.

Printre acestea se numără amînarea plății TVA de către Moldovagaz și achitarea compensațiilor în avans pentru consumatori.

Starea de urgență a fost instituită în contextul în care Gazprom a înștiințat oficial Moldovagaz că intenționează să ne sisteze livrarea gazelor naturale, în cazul neachitării integrale a consumului curent pînă astăzi, 20 ianuarie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?