X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Liberalii vor reducerea numărului de ministere

23 dec. 2014,, 12:55   Politică
4683 5

Foto: union.md

Reprezentanții Partidului Liberal au venit cu propunerea reducerii numărului de ministere și desființarea tuturor agențiilor guvernamentale. În cadrul unei emisiuni la ProTV, vicepreședintele PL Valeriu Munteanu a precizat că scopul acestui demers este de a eficientiza activitatea guvernului, notează NOI.md.

„Considerăm că acum e momentul ca lucrurile să fie profunde și ireversibile. Ministere sînt cam multe, din 16 trebuie să rămînă 13. Agențiile trebuie desființate toate. Agenția „Moldsilva” trebuie să treacă la Ministerul Mediului. Biroul Relații Interetnice– la Ministerul Culturii. Acum, printr-o lege și hotărîre de guvern, trebuie înjumătățite toate structurile de stat, după care, în baza modelului georgian, trebuie redus și aparatul funcționăresc. În Georgia, de exemplu, Ministerul de Interne era cea mai coruptă instituțiepînă la reformă și avea 85 de mii de angajați. După reformă, are doar 26 de mii de oameni”, a explicat Munteanu.

Propunerea liberalilor nu este însă văzută cu ochi buni de partenerii de coaliție, care afirmă că la această etapă este importantă asigurarea funcționalității guvernului.

„PD-ul dorește ca mîine să ne apucăm de lucru, dar nu încă un an să ne ocupăm cu formarea structurilor interne.Noi nu avem cînd să ne jucăm de-a guvernarea. Noi avem nevoie de un guvern care mîine să lucreze”, a spus președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov.

La rîndul său, liberal-democratul Valeriu Streleț a declarat că restructurarea executivului nu poate fi făcută din senin, fără o evaluare consecințelor. „Nu poți dărîma o casă repede în plină iarnă. Este necesară evaluarea impactului acestor reforme pe care le propunem noi și voi. Reformele trebuie făcute pe etape. Trebuie să vedem ce putem face acum, peste cîteva luni, peste un an”, a precizat Streleț.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?