X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Batrîncea: Crearea noilor ministere va mări povara administrativă asupra bugetului național

31 ian. 07:11   Politică
3620 0

Crearea noilor ministere va mări povara administrativă asupra bugetului național a declarat vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, la emisiunea Rezoomat de la Rlive TV.

Acesta a mai precizat că în ultima perioadă sau creat mai multe ministere noi, însă oameni inu observă niciun progres.

„Suntem categoric împotrivă. Nu doar de ceea că sîntem opoziție și trebuie să criticăm guvernarea, dar și pe motiv că PAS-ul practic a dublat numărul funcționarilor publici în cadrul Guvernului. Povara administrativă asupra Bugetului Public Național este una uriașă, enormă mai ales dacă raportăm la bugetul nostru care din păcate este în scădere. Ar fi de bun simț de demonstra solidaritate și de a micșora cheltuielile administrative”, a declarat deputatul.

Premierul, Dorin Recean, a anunțat că va merge joi, 1 februarie, în Parlament pentru a solicita deputaților, la prima ședință plenară din sesiunea de primăvară 2024, aprobarea modificării structurii Guvernului. Astfel, Executivul va avea vicepremier pe afaceri externe, și vicepremier pe integrare europeană, fără portofoliu, care va conduce Biroul de integrare europeană.

Mihai Popșoi a preluat portofoliul de ministru al Afacerilor Externe după demisia lui Nicu Popescu. Decizia a fost anunțată la ședința cabinetului de miniștri, desfășurată miercuri, 24 ianuarie 2024.

12
0
0
1
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?