Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4037

MAE al Rusiei a condamnat „declaraţiile unioniste ale premierului român vizavi de viitorul Moldovei”

16 sep. 2014,, 16:15   Societate
3540 1
Foto: vybor.md
Moscova se arată „îngrijorată de declaraţiile premierului român, Victor Ponta, referitoare la viitorul Moldovei, făcute pe data de 14 septembrie în cadrul unei întîlniri cu activul Partidului Social Democrat la Alba Iulia”.

Potrivit agenţiei "Infotag", pe site-ul Ministerului rus de Externe se menționează că "din îndemnurile directe ale candidatului la funcţia de preşedinte al României, de a realiza a doua mare unire către anul 2018, reiese clar că anumite cercuri politice de la Bucureşti continuă să alimenteze planurile anexioniste în privinţa statului vecin, suveran şi neutru".

În comunicatul Ministerului rus de Externe aceste declaraţii, făcute în contextul campaniei electorale din Moldova, sînt calificate drept "iresponsabile şi inoportune".

"Așteptăm ca autorităţile de la Chişinău să vină cu o reacţie adecvată. De asemenea, considerăm că o reacţie similară trebuie să vină şi din partea Bruxelles-ului şi a altor capitale europene", se spune în comunicat.

Autorităţile Republicii Moldova nu au reacţionat la declaraţiile lui Ponta.

Potrivit presei din România, Ponta a anunţat "a doua mare unire" drept "cel mai important obiectiv în cazul în care va învinge în cursa pentru prezidenţiale".

"Scopul meu este ca în anul 2018, la 100 de ani de la Marea Unire, să fim din nou uniţi şi să ne putem mîndri că sîntem români. În calitate de preşedinte, voi face tot posibilul pentru ca românii să fie din nou împreună", a spus candidatul la funcţia de preşedinte al României din partea Partidului Social Democrat.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?