Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Două sute de parașutiști americani vor participa la manevre militare în Ucraina (Pentagon)

4 sep. 2014,, 10:55   Externe
2833 4
Foto : agerpres.ro
Două sute de parașutiști americani vor participa la un exercițiu militar internațional în această lună în vestul Ucrainei, țară a cărei parte orientală este afectată de un conflict armat, a anunțat miercuri Pentagonul, citat de France Presse.

Este vorba despre parașutiștii celei de-a 173-a brigăzi aeropurtate de luptă, bazată în Italia, a anunțat colonelul Steven Warren, purtător de cuvînt al Pentagonului, cu o zi înaintea summitului NATO din Țara Galilor. "Este un exercițiu de menținere a păcii", a declarat el.

De asemenea, forțe navale americane vor participa la un alt exercițiu ce se va desfășura în Marea Neagră săptămîna viitoare alături de efective ucrainene, a mai subliniat colonelul Warren. Este pentru prima dată cînd trupe americane vor fi trimise în țară de la începutul crizei ce opune forțele armate ale Kievului și separatiști proruși.

Washingtonul și țările occidentale au adoptat mai multe runde de sancțiuni împotriva Moscovei, acuzată că a încălcat integritatea teritorială a Ucrainei, trimițînd trupe și materiale militare în regiunile controlate de separatiști. Dar, după cum a amintit ministrul american al apărării Chuck Hagel miercuri pentru CNN: "nu vom merge pînă la o confruntare militară cu Rusia".

De la începerea conflictului în urmă cu cinci luni, aproximativ 2.600 de persoane au fost ucise și aproximativ o jumătate de milion de ucraineni au fost nevoiți să-și părăsească locuințele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?