Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4045

Deputat: Nemulţumirea deputaţilor APG a fost generată de îndemnurile lui Formuzal şi Constantinov la război

4 iun. 2014,, 10:25   Societate
5079 6
Foto: privesc.eu
Încăierarea de marţi de la şedinţa Adunării Populare a Găgăuziei (APG) este rezultatul îndemnurilor başcanului Găgăuziei, Mihail Formuzal, şi ale preşedintelui APG, Dmitri Constantinov, la repetarea scenariului din Lugansk în autonomie. O astfel de opinie a enunţat pentru "Infotag" deputatul fracțiunii parlamentare a Partidului Liberal Democrat, prezent la şedinţa APG, Petru Vlah.

În opinia acestuia, "încăierarea nu poate fi considerată o clarificare a conturilor democraţilor cu fostul coleg de partid (Constantinov - "I") – aceasta este nemulţumirea întregii Adunări Populare, care este indignată de politica agresivă a doi demnitari".

"Formuzal şi Constantinov în mod deschis îndeamnă populaţia la baricade, iar cînd deputaţii APG s-au indignat, başcanul şi spicherul au spus că ei sînt puterea şi pot face orice doresc", a spus Vlah.

Potrivit deputatului, "prea multe întrebări au apărut faţă de activitatea lui Formuzal, care, la întrevederile cu alegătorii, în mod deschis îndeamnă la război".

"Aşa a fost în Etulia, în alte localităţi. Başcanul convinge populaţia de necesitatea de a contacta cu autoproclamata conducere a regiunii Lugansk din Ucraina şi de urmarea exemplului rebelilor. Formuzal joacă rolul unei victime politice", a menţionat Vlah.

Liberalul democrat consideră că nu pentru aceasta poporul găgăuz în 1994 a obţinut pace prin vărsare de sînge, pentru ca nişte politicieni acum să încerce să distrugă totul.

"În Găgăuzia cuvîntul «onoare» înseamnă mult şi noi întotdeauna am pledat pentru dialog şi soluţionarea paşnică a conflictelor. După aceste provocări, poporul la sigur nu-l va apăra pe Formuzal", este convins Vlah.

Liberal-democratul a mai menţionat că majoritatea deputaţilor APG au decis să nu participe la şedinţa legislativului pînă cînd Constantinov nu-şi va da demisia.

Ședinţa de marţi a APG a început cu o ceartă între deputatul Grigori Morar şi spicherul Dmitri Constantinov. Apoi de ei s-a apropiat fostul preşedinte al raionului Vulcăneşti, Serghei Cernev, care l-a lovit pe Constantinov, fapt ce a generat agitaţie în sală. Un şir de deputaţi au solicitat demiterea şefului APG şi a întregului prezidiu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?