X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4045

Transnistria, îngrijorată de „utilizarea nesancţionată a spaţiului aerian” al regiunii

26 mai. 2014,, 13:57   Societate
5410 0
Foto: vesti.md
Delegaţia transnistreană din Comisia Unificată de Control (CUC) şi-a exprimat "îngrijorarea serioasă față de zborurile aparatelor de zbor necunoscute efectuate în zona de securitate (ZS) asupra teritoriului regiunii". Temerile sînt expuse într-o adresare corespunzătoare înaintată de către delegaţie conducerii CUC, relatează agenţia "Infotag".

Motiv pentru aceasta a servit zborul de joi ziua a "unui avion cu două motoare, pilotat, necunoscut, deasupra Camencii, la o înălţime de doar 300 de metri".

Potrivit datelor delegaţiei, avionul se deplasa "de la nord-vest spre sud-est pînă la localitatea Podoima, unde, făcînd o întorsătură, a plecat în direcţia nord-vest".

Potrivit informaţiilor ofiţerului de serviciu al unei unităţi militare de apărare antiaeriană a Republicii Moldova, comunicate pe 22 mai, partea moldovenească dispunea de informaţii referitoare doar la viitoarele zboruri ale avionului ucrainean în spaţiul de frontieră al Ucrainei, fără traversarea frontierei cu Moldova.

Autorităţile Transnistriei încă la începutul anului au anunţat despre intenţia de a "intensifica controlul spaţiului aerian cu scopul de a asigura securitatea statului". Actualitatea subiectului privind controlul zborurilor navelor aeriene Tiraspol a explicat-o prin "dinamica în creştere a cooperării dintre Moldova şi structurile militar-politice ale Alianţei Nord-Atlantice". De asemenea, Transnistria speră să primească de la Moldova compensaţie pentru "utilizarea spaţiului său aerian". Iar în aprilie forţele antiaeriene ale regiunii au doborât o dronă, care, în opinia lor, a intrat ilegal în spaţiul aerian al Transnistriei din partea Ucrainei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?