X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Plahotniuc iese la rampă cu un mesaj despre ultimele schimbări ce au avut loc

18 noi. 2019,, 09:30   Politică
10988 6

Ex-președintele PDM, Vlad Plahotniuc iese la rampă și face primele declarații după ce a fost instituit un Guvern tehnocrat.

Plahotniuc este de părere că "în Moldova au avut loc evenimente prea importante în ultima perioadă. Din acest motiv el a decis să iasă cu declarații", transmite Noi.md.

"Am considerat și cred în continuare că unicul drum de dezvoltare al Republicii Moldova ca stat independent este drumul practicilor occidentale, adică al vectorului de dezvoltare euro-atlantic al țării. Dar, deoarece am depus mandatul de președinte al PDM și de deputat în Parlament, și mă aflu departe de colegii mei, consider că nu ar fi fost în general corect să încerc să intervin cu părerea mea personală, cu atît mai mult în situația complicată de teroare în care s-au pomenit ei după luna iunie 2019. Deci, eu nu am participat și nu am fost în nici un fel implicat în producerea acestor schimbări în politica moldovenească", a scris Plahotniuc pe Facebook.

Ex-liderul PDM este de părere că liderii ACUM au ajuns la covata spartă din cauza "lipsei de flexibilitate, de strategie, inclusiv nedorința lor de a dialoga și dușmănia față de democrați i-a aruncat pe liderii blocului ACUM în brațele socialiștilor și i-a dus pe o cale greșită, cu consecințe grave pentru țară, mai întîi de toate".

"E regretabil că a existat o conjunctură politică și psihologică...emocrații au votat demiterea Guvernului Sandu dintr-un reflex de autoapărare, ca o reacție de revoltă firească. Totodată, acel vot a reprezentat și o notă dată Guvernului Sandu la capitolul profesionism și capacitate de guvernare", a explicat Plahotniuc.


"Eu, între timp, vă îndemn să vă gîndiți dacă mai poate fi salvat vectorul pro-occidental al țării și de cît efort, de cît caracter este nevoie pentru această performanță politică în actualele condiții...politica moldovenească a demonstrat, nu o singură dată, că la noi totul este posibil, dacă există determinare", se mai arată în mesajul lui Plahotniuc pe pagina sa de Facebook.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?