COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Democrații se debarasează de liderii toxici?

Democrații se debarasează de liderii toxici?

În cadrul ședinței fracțiunii parlamentare a Partidului Democrat din Moldova, care a avut loc joi, a avut loc schimbarea liderului facțiunii.

Potrivit datelor Noi.md, problema schimbării liderului facțiunii a fost înaintată de majoritatea deputaților-democrați (aleși în principal pe circumscripții) încă de săptămîna trecută, cu toate acestea Filip se opunea aestui lucru cu toate forțele, organizînd întîlniri repetate cu fiecare membru al facțiunii, încercînd să convingă colegi să nu facă acest pas. Filip i-a cedat lui Diacov funcția de președinte al fracțiunii parlamentare PDM.

În locul lui Pavel Filip, care, în același timp, ocupă funcția de președinte al partidului, liderul facțiunii, prin vot secret, a fost ales Dmitru Diacov, care în 1997 a fondat PDM și a fost președintele acestuia în primii săi 12 ani de existență.


Se pare că a început procesul de curățare a partidului de persoanele apropiate lui Plahotniuc, care ar putea fi implicați în cazuri de mare anvergură legate de tentativă de uzurpare a puterii în Republica Moldova, caz care practic nu este cercetat din cauza lipsei unui Procuror general independent.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load