Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Cum pot folosi politologii rezultatele recensămîntului populației

22 apr. 17:28   Societate
3230 0

Politehnologii pot folosi rezultatele recensămîntului general al populației pentru a menține poziția partidului de guvernămînt, și pot face acest lucru în mai multe moduri.

Astfel a răspuns inteligența artificială de pe chatGPT la întrebarea prezentatorului emisiunii "Без галстуков cu Alexandru Stahurski" de la postul de televiziune N4, care a întrebat cum pot politehnologii să folosească rezultatele recensămîntului pentru a asigura menținerea poziției partidului de guvernămînt, relatează Noi.md.

După cum s-a menționat, în special, rezultatele recensămîntului pot fi folosite pentru a modifica limitele circumscripțiilor electorale în favoarea partidului de guvernămînt, iar acest lucru poate include unirea sau divizarea anumitor circumscripții pentru a maximiza sprijinul din partea susținătorilor acestora.

În plus, politehnologii pot folosi datele demografice obținute în urma recensămîntului pentru a ținti mai precis alegătorii. Aceasta poate include utilizarea datelor privind vîrsta, sexul, venitul și alte caracteristici pentru a dezvolta campanii personalizate.

Rezultatele recensămîntului pot fi folosite și pentru a adapta strategia mediatică a partidului de guvernămînt. De exemplu, dacă rezultatele arată o creștere a numărului de tineri în anumite regiuni, partidul se poate concentra pe inițiative pentru tineret și poate folosi canalele media corespunzătoare pentru a ajunge la acest public.


În plus, partidul de guvernămînt poate folosi datele privind structura demografică și necesitățile populației dezvăluite de recensămînt pentru a dezvolta și promova programe și inițiative sociale care îi pot crește popularitatea în rîndul diferitor grupuri de alegători.

În același timp, politehnologii pot folosi datele recensămîntului pentru a identifica cele mai promițătoare grupuri de alegători și pentru a dezvolta strategii de mobilizare a sprijinului pentru acestea în timpul alegerilor sau al altor evenimente politice.

Politehnologul, sociologul, participant la emisiunea "Без галстуков cu Alexandru Stahurski", Ian Lisnevschi, a menționat că folosirea rezultatelor recensămîntului pentru a schimba limitele circumscripțiilor electorale în favoarea partidului de guvernămînt a fost observată în Marea Britanie, unde există circumscripții electorale uninominale, dar nu va funcționa în Moldova.

În același timp, el a fost de acord că în Moldova, politologii pot folosi datele demografice obținute în urma recensămîntului pentru a ținti mai precis alegătorii.

"Targetarea este foarte importantă, pentru că în timpul campaniilor electorale există resurse pe care trebuie să le direcționezi. Trebuie să știi că în acest sat se vorbește mai mult rusă sau moldovenească, cîte pliante pentru campanie electorală trebuie făcute într-o limbă și în cealaltă, unde trebuie să faci campanie, unde este electoratul tău, în ce puncte este mai bine să faci campanie și așa mai departe", a subliniat Ian Lisnevschi.

El crede, de asemenea, că datele obținute în urma recensămîntului pot fi folosite de politologi pentru a crea un model de influență psihologică asupra societății, folosind temerile și îngrijorările cetățenilor pentru a-i determina să voteze chiar și pentru cel mai mare ticălos, prezentîndu-l ca fiind singurul care îi poate ține în siguranță, creînd din el imaginea unui sfânt, a unui mesia.

8
1
2
2
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?