Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Noi reguli de vot pentru cetățenii aflați peste hotare

15 apr. 2014,, 11:21   Societate
4247 0
Foto: noi.md
Cetățenii moldoveni care se află în străinătate se vor putea înregistra prealabil pentru a participa la alegerile parlamentare din acest an. Un proiect de regulament în acest sens a fost elaborat și prezentat opiniei publice de Comisia Electorală Centrală, care își propune astfel să stabilească numărul aproximativ al alegătorilor aflați peste hotare, pentru pregătirea de alegeri.

În baza datelor colectate de CEC, instituția va putea stabili numărul exact al secțiilor de votare, dar și cel al buletinelor de vot necesare pentru scrutinul din acest an. Cetăţenii moldoveni care se află în străinătate se pot înregistra prealabil, accesînd pagina web www.alegator.md.

Membrii CEC precizează totuși că înregistrarea prealabilă nu este obligatorie. Alegătorii care, din diferite motive, nu se înregistrează în prealabil, îşi pot exercita dreptul de vot, prezentîndu-se în ziua alegerilor la secţia de votare respectivă. Aceştia vor fi înscrişi în listele electorale suplimentare.

Autorii proiectului mai precizează că datele colectate în urma înregistrării prealabile vor fi prelucrate exclusiv în scopuri electorale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?