Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Coaliţia Civică îndeamnă deputaţii să adopte un şir de legi cu privire la desfăşurarea alegerilor

7 feb. 2014,, 10:10   Politică
2814 0
Foto: ziuaveche.ro
Coaliţia Civică pentru Alegeri Libere şi Corecte (CCALC) îndeamnă deputaţii să adopte un şir de proiecte de lege cu privire la finanţarea partidelor, precum şi cu privire la prezenţa balansată a femeilor şi bărbaţilor în politică, cu scopul de a desfăşura alegeri parlamentare transparente.

Potrivit agenţiei „Infotag”, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, secretarul Coaliţiei, Nicolae Panfil, a spus că organizaţia îndeamnă parlamentul „să respecte Codul de bune practici a alegerilor al Comisiei de la Veneţia şi să se abţină de la modificarea sistemului electoral în 2014”.

Potrivit spuselor sale, „este inadmisibil a utiliza sistemul ca atu în jocurile politice”.

Panfil consideră că „Parlamentul nu trebuie să amîne adoptarea legii cu privire la finanţarea partidelor politice şi campaniile electorale”.

Directorul executiv al Centrului de Parteneriat pentru Dezvoltare, Alexei Buzu, a spus că „o simplă analiză a listelor candidaţilor în deputaţi de la ultimele alegeri parlamentare demonstrează că problema prezentării scăzute a femeilor nu doar că nu este soluţionată, dar a devenit mai acută”.

Membrii Coaliţiei speră că „deputaţii vor da dovadă de voinţă politică şi vor lua măsuri pentru majorarea şanselor femeilor pentru participare la viaţa politică a ţării”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?