X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Comisia de la Veneția va prezenta în martie avizul la proiectul PDM privind sistemului electoral mixt

21 ian. 2014,, 13:51   Societate
3910 5
Foto: noi.md
Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, a avut astăzi o întrevedere cu delegația Comisiei de la Veneția, condusă de secretarul acesteia, Thomas Markert, care se află într-o vizită de două zile în Moldova.

Oficialii au discutat mai multe subiecte, printre care situația politică din țară, reforma electorală, agenda europeană a Republicii Moldova. Referindu-se la modificarea Codului electoral, Igor Corman a declarat că discuții la acest subiect au avut loc și în trecut, fiind axate pe identificarea mecanismelor care ar permite o mai bună comunicare între aleșii poporului și cetățeni.

„Noi ne dorim ca, în baza proiectului remis Comisiei de la Veneția, care nu a fost înregistrat în Parlament, să avem discuții și cu membrii Comisiei, pentru a se contura o poziție care să ducă la îmbunătățirea situației, ținînd cont de standardele europene, democratice”, a subliniat președintele Parlamentului.

La rîndul său, secretarul Comisiei de la Veneția, Thomas Markert, a precizat că în perioada 21-22 martie curent, în cadrul sesiunii următoare a Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept, urmează a fi prezentate opiniile cu privire la reformele în domeniul justiției și cel electoral, dar și la reforma procuraturii.

Vizita delegației Comisiei de la Veneția la Chișinău are loc în contextul reformelor inițiate de autorități, inclusiv în domeniul justiției și cel electoral în Republica Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?