X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Ce salarii au membrii naționali ai Comisiei Vetting

22 mar. 06:15   Societate
3865 0

Un membru național al Comisiei Vetting ridică lunar un salariu de 60 de mii de lei. Salariile membrilor internaționali sînt confidențiale, pentru că nu sînt achitate din bugetul Republicii Moldova.

Despre aceasta a anunțat vicepreședintele Comisiei Vetting, Andrei Bivol, în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

Salariile membrilor naționali sînt prevăzute de lege, transmite jurnal.

Leafa lunară a unui membru național reprezintă „două salarii de bază ale unui judecător din cadrul Curții Supreme de Justiție. 60 de mii de lei”, a menționat vicepreședintele Comisiei Vetting.

Potrivit acestuia, salariile membrilor internaționali sînt confidențiale, pentru că sînt achitate de donatori. Doar membrii naționali sînt achitați din bugetul de stat.


Comisia Vetting este formată din șase membri – trei internaționali, Scott Bales, Maria Giuliana Civinini și Lavly Perling, și trei naționali, Andrei Bivol, Iurie Gațcan, Lilian Enciu.

Pînă pe 20 martie, Comisia Vetting a audiat 19 din cei 32 de candidați pentru funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție și a emis opt decizii: șase pozitive și două negative.

2
0
0
2
35

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?