X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

Formuzal: Chișinăul urmărește penal apărătorii Moldovei și nu-i urmărește pe cei care doresc lichidarea ei

18 ian. 2014,, 13:49   Societate
4522 2
Foto: actualitati.md
"Noi acționăm în cadrul constituțional, nimic nu încălcăm. Avem tot dreptul de a petrece orice referendum consultativ pe teritoriul Găgăuziei. În ceea ce privește statutul amînat noi acționăm în conformitate cu Legea privind statutul juridic special al Găgăuziei, care prevede că autonomia are dreptul la autodeterminare în caz de pierdere a suveranității Republicii Moldova. Noi pledăm pentru pentru păstrarea statalității Republicii Moldova. Referitor la intentarea cauzelor penale, aici nu există nici o componentă de infracțiune", - a declarat la 17 ianuarie, în cadrul unei ședințe cu primarii guvernatorul Găgăuziei, Mihail Formuzal.

În cadrul discutării procesului pregătirii de referendum, Formuzal a menționat, de asemenea, că în Republica Moldova cauzele penale sînt intentate împotriva celor care susțin "statalitatea" ei și nu împotriva persoanelor care pledează pentru lichidarea ei. "De ce nu s-a intentat niciun dosar penal celor care au pledat și pledează pentru lichidarea statului moldovenesc, de ce pînă acum autoritățile moldovene nu l-au declarat pe Băsescu persona non grata pentru declarațiile sale ca el nici să nu poată pune piciorul pe teritoriul Republicii Moldova. Din contra, cei care pledează pentru păstrarea Republicii Moldova sînt urmăriți penal în această țară", - a declarat el.

La ședință s-a decis să se înființeze în fiecare sat din Găgăuzia detașamente a milițiilor populare care vor păzi secțiile de votare și buletinele de vot pentru referendum. Potrivit lui Formuzal, poliția va asigura ordinea publică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?