X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Andrei Năstase: "Sînt sigur ca studenții vor da răspunsul cuvenit"

31 mai. 14:30   Politică
4019 0

Andrei Năstase, jurist, fost vicepremier, a postat un mesaj video în rețelele sociale, în care vorbește despre intenția guvernării de a implica tineri în promovarea referendumului, care urmează să aibă loc în toamnă odată cu scrutinul prezidențial, notează Noi.md.

Andrei Năstse se arată indignat de faptul că guvernarea "are de gînd să racoleze studenții moldoveni pentru a susține referendumul politic".

"În realitate asistăm la o precampanie electorală mascată și ilegală {...}. Este un gest profund imoral {...}".

Fostul vicepremier le-a reamintit guvernanților că "studenții sînt printre cei care i-au ajutat să preia toată puterea din țară, iar apoi la terminarea studiilor cei mai mulți dintre ei au fost nevoiți să părăsească țara inclusiv în ultimii ani".

"Cei pe care ei îi cheamă acum sa promoveze invențiile electorale ale PAS, sînt cei care suferă cel mai tare de pe urma lipsei reformelor și a faptului că nu pot să-și găsească locuri de muncă decente în Moldova și sînt nevoiți sa plece din țară {...}.


Sînt sigur ca studenții vă vor da răspunsul cuvenit, vă vor trimite pe toți undeva cît mai departe de țară, așa încît ei să poată avea in sfîrsit o șansă la ei acasă {...}".

În finalul mesajului său, Andrei Năstase a venit cu un îndemn către PAS.

"Fac apel la PAS să înceteze orice acțiuni electorate mascate și ilegale, să înceteze să mai folosească instituțiile statului în interes politic, să lase instituțiile să lucreze și să faca reforme atît de necesare, asta e ceea ce așteaptă cetățenii".

Amintim că mai multe instituții de învățămînt superior au primit o circulară de la Ministerul Educației cu un îndemn de implicare a tinerilor pentru promovarea valorilor europene și a procesului de integrare europeană a Republicii Moldova, dar și susținerea referendumului constituțional din toamna anului 2024.

În timp ce fostul președinte al Comisiei Electorale Centrale (CEC), Iurie Ciocan, a subliniat că situația de față reprezintă o utilizare directă a resursei administrative, vicepreședintele CEC, Pavel Postică susține că atunci cînd este vorba despre utilizarea resurselor administrative în cazul referendumului, „regulile nu sînt atît de dure”.

Redacția Noi.md a solicitat un comentariu de la responsabilii din Serviciul de presă al PAS cu privire la declarațiile lui Andrei Năastse. Pînă la publicarea acestui material, încă nu am fost contactați.

33
2
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?