X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Casa de milioane a unei familii de procurori (FOTO)

2 ian. 2014,, 12:12   Societate
25159 14
Foto: procuratura.md
Ruslan Popov, proaspătul şef interimar al Procuraturii Anticorupţie, locuieşte împreună cu soţia sa, Iulia Popov, şi ea procuror la Procuratura Ialoveni, într-o casă cu două niveluri, situată la Mileştii Mici, raionul Ialoveni, cu o valoare estimativă de 2 milioane de lei. Potrivit unei investigaţii a Ziarului de Gardă, Popov susţine că şi-a construit casa în special din banii dobîndiți din vînzarea apartamentului pe care îl deţinea la Chişinău împreună cu soţia sa.

Ruslan Popov, originar şi locuitor al satului Mileştii Mici, Ialoveni, localitate aflată la 13 km de Chişinău, a fost ales în ianuarie 2013 șef interimar la Procuratura Anticorupţie. Experţii susţin că o casă ca cea a familiei Popov poate valora între 100 şi 150 mii de euro, în funcţie de materialele folosite la construcţie, de ce se află în interior, dar şi de suprafaţa ei şi a terenului care o înconjoară.

Şeful interimar al Procuraturii Anticorupţie nu ar putut să numească suma de bani pe care a investit-o în casa din Mileştii Mici.

„Of, of, of! Îmi este greu să vă spun acum o cifră. Nu, nu am construit casa doar din salariul de procuror (zîmbeşte – n.r.) Nu pot să deschid toate parantezele la telefon. Pot doar să vă spun că banii pe care i-am obţinut din vînzarea apartamentului din Chişinău i-am investit în casă. Eu şi soţia mea am avut apartament în Chişinău, pe care l-am vîndut. Terenul pe care este construită casa a fost repartizat părinţilor noştri de la primărie, iar ei ni l-au dăruit nouă pentru a construi casa”, a explicat şeful interimar al Procuraturii Anticorupţie.

Popov a subliniat că salariul său de bază actual este de 6 mii de lei, salariu pe care l-a primit şi în anii precedenţi, fiind şeful Direcţiei control al urmăririi penale şi asistenţă metodică din cadrul PG.

Reporterul ZDG, nu a putut face rost de declaraţiile de venit şi proprietate ale lui Ruslan Popov. Serviciul de presă al PG a comunicat că declaraţiile de avere ale procurorilor, depuse de către aceştia, „sînt pentru uz intern”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?