Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

Spînu, către procurori: "Le recomand să se ocupe de hoți, nu de cum se construiește un drum"

1 iun. 14:40   Politică
4439 1

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, le recomandă procurorilor anticorupție „să se ocupe de hoți”, dar nu să ancheteze „cum se construiește un drum”.

Reacția oficialului vine după ce șeful-adjunct al Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi, a anunțat recent, în cadrul unei emisiuni televizate, că un angajat al Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) a fost pus sub învinuire în cauza penală privind gestionarea frauduloasă a construcției drumului de acces spre punctul de trecere a frontierei Leova-Bumbăta.

Ministerul Andrei Spînu a declarat la tvrmoldova că nu vede „nici un motiv” care ar fi putut sta la baza acțiunilor procurorilor, notează Noi.md cu referire la Radio Moldova.

„Îmi pare rău că procurorii se expun pe cît costă sau cum este construit un drum. Ar fi bine să se ocupe de hoți, dar nu pe cum se construiește un drum, iar dacă au probe – să le facă publice {...}”, a declarat Andrei Spînu.

Oficialul susține că ministerul pe care îl conduce, și el personal, au asigurat transparența lucrărilor de la punctul de trecere a frontierei Leova-Bumbăta.


Construcția drumului de acces spre punctul de trecere a frontierei Leova-Bumbăta a început în toamna anului 2022.

Inițial, valoarea totală a proiectului a fost estimată la 250 de milioane de lei. După o perioadă, costurile au mai crescut cu 30 de milioane de lei.

2
1
0
8
50

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?