Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

Moldovenii ar putea călători liber în UE din toamna anului viitor – declarație

18 noi. 2013,, 13:04   Societate
4181 5
Foto: noi.md
Cetățenii Republicii Moldova ar putea călători liber în Uniunea Europeană începînd cu toamna anului viitor. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni la Prime TV de către ministrul de externe, Natalia Gherman, relatează NOI.md.

Natalia Gherman a subliniat că abolirea vizelor se va face în două etape: Inițial – pentru persoanele care dețin pașapoarte diplomatice de serviciu și ulterior – pentru toți cetățenii. Călătoriile vor fi permise doar în baza pașapoartelor biometrice fără posibilitatea de angajare în cîmpul muncii, a precizat ministrul de externe.

Mai mult, șefa diplomației moldovenești a subliniat că niciunul dintre statele membre ale UE nu va crea impedimente Republicii Moldova pe această cale. O susținere aparte se așteaptă din partea Poloniei, care a oferit asigurări Republicii Moldova, chiar dacă Ucraina nu va semna acordul.

Amintim că la finele săptămînii trecute, președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat că imediat după Summitul Parteneriatului Estic va propune anularea regimului de vize pentru cetățenii moldoveni în UE.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?