Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4038

Companiile din Moldova vor procura utilaj nou din contul unui grant japonez

15 noi. 2013,, 12:10   Economie
5462 0
Foto: noi.md
Ministerul Economiei al Republicii Moldova îndeamnă agenții economici autohtoni să depună cereri pentru finanțarea unor noi achiziții de utilaj din contul fondurilor partenere ale grantului japonez, transmite NOI.md. Potrivit Serviciului de informare și comunicare cu mass-media al Ministerului Economiei, cererile de finanțare pot fi depuse în perioada 18 noiembrie – 20 decembrie 2013.

Programul este destinat facilitării procurării de către subiecţii sectorului întreprinderilor mici si mijlocii a unui vast sortiment de echipament de producere. Echipamentul procurat în cadrul programului se oferă beneficiarilor selectaţi în urma concursului în regim de leasing, pe o perioada de un an (fără gaj). Dobînda de leasing este la cota zero. Mai multe detalii privind programul de finanțare pot fi găsite pe www.jnpga.md. Beneficiarii acceptaţi pentru finanţare în cadrul programului au obligaţia sa achite în acest interval de timp 60% din preţul echipamentului, 40% constituind grantul din partea Guvernului Republicii Moldova, în cazul în care toate plăţile au fost achitate în termenii stabiliţi, iar echipamentul a fost instalat şi pus în funcţiune, conform condiţiilor de leasing încheiate.

În cadrul programului se achiziţionează doar echipament nou de import, livrările fiind scutite de TVA. Pînă în prezent, din contul mijloacelor de grant în valoare de 1,3 mld. yeni şi din contul fondurilor partenere ale grantului în valoare de 131 mil. lei a fost oferită finanţare pentru procurarea echipamentului în regim de leasing la 171 de agenţi economici. Valoarea totală a utilajului transmis beneficiarilor este de 239 mil. lei, iar valoarea componentei de grant acordată acestora – 81 mil. lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?