Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Membri ai PSRM: Am greșit serios cînd l-am înaintat pe Dodon la funcția de președinte al partidului (VIDEO)

4 noi. 2013,, 15:46   Societate
4491 7
Foto: noi.md
Am greșit serios cînd l-am înaintat pe Dodon la funcția de președinte al PSRM. Declarația aparține cîtorva membri ai PSRM și a fost făcută astăzi, în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit lor, cei trei deputați, care acum doi ani au părăsit fracțiunea PCRM, nu au făcut față sarcinii trasate, și anume de a forma către alegerile parlamentare următoare ”un partid modern și competitiv de stînga în calitate de alternativă de perspectivă Partidului Comuniștilor, care domină pe flancul stîng”.

”Cu părere de rău, sîntem nevoiți să constatăm că sarcina respectivă nu a fost și nici nu putea fi îndeplinită. Am greșit serios cînd l-am înaintat pe Igor Dodon la funcția de președinte al PSRM. Din momentul alegerii în calitate de președinte al formațiunii el s-a comportat nu ca un lider care consolidează echipa partidului, ci ca un stăpîn al unei întreprinderi private, care împarte membrii partidului în ”ai noștri” și ”ai voștri”, ignorînd normele statutare și tradițiile din partid. Acum sîntem nevoiți să apărăm în instanța de judecată normele și principiile democratice, grav încălcate în cadrul partidului”, a declarat coordonatorul ideologic al platformei ”Patria-Rodina” din cadrul PSRM, Valentin Crîlov.

Membrii partidului s-au plîns că în partid sînt încălcate grosolan normele de drept, inclusiv legislația muncii. Muncitorii nu primesc salariile, nu au concediu plătit, iar demnitatea umană este batjocorită. Secretarul executiv al organizației raionale, consilierul Consiliului orășenesc Ceadîr Lunga, Piotr Curdoglo, a comunicat că nu a primit salariul de patru luni, din care cauză a fost nevoit să se adreseze la Inspecția Muncii de Stat, care a constatat trei grave încălcări a legislației muncii.

Potrivit lui Curdoglo, după ce Inspecția Muncii a indicat să fie eliminate încălcările respective, conducerea partidului a început să șantajeze angajații cu faptul că nu-și vor primi restanțele la salariu pînă nu vor depune cereri de eliberare din dorință proprie.

Membrii PSRM au declarat că alegătorii din Moldova trebuie să cunoască adevărul despre ceea ce prezintă azi PSRM și conducătorul acestuia, deputat în parlament care se numește socialist, dar care ”singur încalcă grav legislația”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?